• Sabtu, 22 Januari 2022

Teks Pidato Singkat Sumpah Pemuda 28 Oktober 2021 Bahasa Jawa, Cocok untuk Wejangan Anak Sekolah

- Minggu, 24 Oktober 2021 | 15:45 WIB
Contoh teks pidato tema sumpah pemuda 28 Oktober  dan ditulis di buku tulis (Dok/Kemdikbud.go.id)
Contoh teks pidato tema sumpah pemuda 28 Oktober dan ditulis di buku tulis (Dok/Kemdikbud.go.id)

Kaping kalih anggenipun kula jumeneng ing ngarso panjenengan sedaya saperlu badhe ngaturaken sesorah babagan sumpah pemuda. Kula lan panjenengan sedaya tamtu sampun merdeka.

Mbok bilih ing tanggal 28 oktober meniko bangsa indonesia mengeti dinten sumpah pemuda inggih punika salah satunggaling kadadosan dinten sarta ingkang nedahaken, dateng kito sedoyo tiyang bilih bangsa indonesia nggadhahi semangat juang tinggi.

Baca Juga: Susunan Urut Upacara Hari Sumpah Pemuda 28 Oktober 2021

Wosipun sumpah saha prasetya menika kito sedoyo kulo lan panjenengan sedoyo saha dipunwarisaken dhumateng putra wayah lagu mujudaken sedaya gegayuhan kamardikan saha gesang kanthi gemah ripah loh jinawi tata tentrem kerta raharja adil lan sejahtera. Kita minangka siswa migunani kawajiban semangat mempeng anggenipun sinau

Cekap semanten ingkang saget kulo ngaturaken angganing babagan sumpah pemuda. Cekap semanten mbok bilih wonten klentunipun kula ngaturaken agunging pangaksami.

Wassalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh

-------------------------------------------------------------------------------------------

Assalamu’alaikum Wr Wb Ingkang kinurmatan, bapak lan ibu guru saha kanca-kanca ingkang tansah kula tresnani. 

Sepindah sumangga kula lan panjenengan sedoyo ngaturaken puji syukur marang Gusti Allah ingkang maha luhung lan tansah paring nikmat lan rahmat sahinggo kula lan panjenengan taksih saged golek ilmu, yaiku nindakaken sekolah.

Kaping kalih, jumeneng kula wonten ngajenge panjenengan sedoyo minangka kagem ngaturaken sesorah bab Sumpah Pemuda.

Halaman:

Editor: Salman Al Farisi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

X